Beratung +49 (0) 80 66 - 98 69 000

  Kostenloser Versand

  14 Tage kostenloser Umtausch

  Sicher einkaufen dank SSL

Opmerking voor verwijdering:

Instructies voor verwijdering:

Informatie-eisen volgens 18 (2) van de wet op elektrische en elektronische apparaten op www.bmu.de/themen/wasser-Waste-boden/Abfallwirtschaft/Statistiken/elektro-und-elektronikaltgeraete/

De juiste afvoer van oude elektrische en elektronische apparatuur (“oude apparatuur”), batterijen en gloeilampen is belangrijk voor ons. Bij het afvoeren moeten de volgende regels in acht worden genomen:

1. Milieuvriendelijke afvoer van oude apparaten

Elke consument is wettelijk verplicht om oude elektronische apparaten gescheiden van het huisvuil af te voeren, aangezien deze schadelijke stoffen en waardevolle hulpbronnen bevatten. Elektrische apparaten zijn gemarkeerd met het volgende symbool (zie punt 5), wat betekent dat ze niet met het huisvuil mogen worden weggegooid.

Afgedankte elektrische apparatuur kunt u inleveren bij een erkend inzamel- of inleverpunt. Dit kan bijvoorbeeld een lokaal materiaal- of recyclingcentrum zijn.

Oude elektronische apparaten worden er gratis aangenomen en op een milieuvriendelijke en hulpbronnenvriendelijke manier gerecycled.

Mocht je geen afhaalpunt bij jou in de buurt kunnen vinden, dan helpt onze klantenservice je graag verder.

Telefoon: +49 8066 98 69 000 Weekdagen: 9:30 - 13:00 uur
E-mail: customersupport@inntalsport.de

2. Milieuvriendelijke verwijdering van batterijen en oplaadbare batterijen

Batterijen en accu's (oplaadbare batterijen) bevatten ook vervuilende stoffen en hulpbronnen. Net als bij elektronische apparaten is elke consument daarom wettelijk verplicht om oude batterijen en accu's in te leveren bij een erkend inzamelpunt om ervoor te zorgen dat ze worden gerecycled op een manier die het milieu en de hulpbronnen ontziet.

Batterijen die schadelijke stoffen bevatten, bevatten afkortingen voor de ingrediënten cadmium (Cd), kwik (Hg) en lood (Pb). Batterijen zijn gemarkeerd met het volgende symbool (zie punt 5), wat betekent dat ze niet met het huisvuil mogen worden weggegooid.

Batterijen kunt u na gebruik gratis inleveren bij het verkooppunt of in de directe omgeving (bijvoorbeeld in gemeentelijke inzamelpunten of in winkels). Defecte batterijen kunnen worden ingeleverd bij een plaatselijk recyclingcentrum. Mocht je in jouw regio geen geschikte retouroptie kunnen vinden, dan helpt onze klantenservice je graag verder:

Telefoon: +49 8066 98 69 000 Weekdagen: 9:30 - 13:00 uur
E-mail: customersupport@inntalsport.de

3. Meer informatie over verwijdering

3.1. Waarom moeten oude elektrische apparaten bij een inzamelpunt worden ingeleverd?

Afgedankte elektrische apparatuur bevat verontreinigende stoffen en waardevolle bronnen. De inzamelpunten zorgen ervoor dat de apparaten worden opgeknapt en waar mogelijk hergebruikt door gecertificeerde afvalverwerkingsbedrijven. Idealiter kunnen oude producten worden opgeknapt. Als hergebruik niet mogelijk is, behandelen ze de oude apparaten, verwijderen ze verontreinigende stoffen uit de apparaten en sturen ze waardevolle bronnen naar recycling. Dit proces beschermt het milieu en de steeds schaarser wordende hulpbronnen.

3.2. Verwijdering van batterijen en gloeilampen

Verwijder oude batterijen en accu's die gemakkelijk te verwijderen zijn, evenals batterijen die niet zijn omsloten door het oude elektrische apparaat, uit de apparaten voordat u ze inlevert. Ga voor verwijdering te werk zoals hierboven beschreven (punt 1 & punt 2). Verwijder ook gemakkelijk verwijderbare gloeilampen voordat u oude elektrische apparaten inlevert. Gooi beide apart weg.

3.3. verwijderen van gegevens

Let op: De consument is zelf verantwoordelijk voor het verwijderen van persoonsgegevens op elektrische en elektronische apparaten.

3.4 Gooi lichtbronnen, lampen en lampen op een milieuvriendelijke manier weg

De meeste lampen/verlichtingsstoffen (compacte en lineaire fluorescentielampen, spaarlampen, ontladingslampen en leds) bevatten vervuilende stoffen en hulpbronnen. Hierdoor is iedere consument wettelijk verplicht deze in te leveren bij een erkend inzamelpunt. Op deze manier worden ze op een milieuvriendelijke en hulpbronnenbesparende manier gerecycled. Bollen, lampjes en lampen kunt u gratis inleveren bij het plaatselijke recyclingcentrum.

3.5. Compacte fluorescentielampen, metaalhalogenidelampen, fluorescentiebuizen en neonlampen kunnen kleine hoeveelheden kwik bevatten. Vermijd huidcontact met beschadigde lampen! Verzamel de kapotte stukken met vochtig papier of een stuk karton en verpak de restanten luchtdicht voor transport naar het kringloopcentrum of de inzamelwagen voor gevaarlijk afval, bijvoorbeeld in een glazen pot met schroefdop. Ventileer de getroffen ruimte ongeveer 30 minuten. Vermijd het opzuigen van de fragmenten met de stofzuiger.

Gloeilampen en halogeenlampen kunnen met het huisvuil worden weggegooid.

Als u niet zeker weet om welk type lamp het gaat, geef de lampen dan af bij een geschikt inzamelpunt, zodat u ze op de juiste manier kunt afvoeren.

4. Ons WEEE-registratienummer

Wij zijn geregistreerd bij de Stiftung Elektro-Altgeräte Register (EAR, Benno-Strauß-Straße 1, 90763 Fürth) als fabrikant van elektrische en elektronische apparatuur onder WEEE-reg.nr. DE 55532359 geregistreerd.

5. Identificatiesymbool voor elektrische apparatuur:

WEEE-logo.jpg

Afgedankte elektrische apparatuur kunt u inleveren bij een erkend inzamel- of inleverpunt. Dit kan bijvoorbeeld een lokaal materiaal- of recyclingcentrum zijn. Oude elektronische apparaten worden daar gratis in ontvangst genomen en op een milieuvriendelijke en hulpbronnenbesparende manier gerecycled. Mocht je geen afhaalpunt bij jou in de buurt kunnen vinden, dan helpt onze klantenservice je graag verder.

Telefoon: +49 8066 98 69 000 Weekdagen: 9:30 - 13:00 uur
E-mail: customersupport@inntalsport.de

2. Milieuvriendelijke verwijdering van batterijen en oplaadbare batterijen:

Batterijen en accu's (oplaadbare batterijen) bevatten ook vervuilende stoffen en hulpbronnen. Net als bij elektrische apparaten is elke consument daarom wettelijk verplicht om oude batterijen en accu's in te leveren bij een erkend inzamelpunt om ervoor te zorgen dat ze op een milieuvriendelijke en hulpbronnenbesparende manier worden gerecycled.

Batterijen die schadelijke stoffen bevatten, bevatten afkortingen voor de ingrediënten cadmium (Cd), kwik (Hg) en lood (Pb). Batterijen zijn gemarkeerd met het volgende symbool, wat betekent dat ze niet met het huisvuil mogen worden weggegooid:

WEEE-logo.jpg
Zuletzt angesehen